Qatarin vuoden 2022 jalkapallon maailmanmestaruuskisat herättivät maailmanlaajuisesti paljon kiinnostusta ja keskustelua. Cisionin FIFA Wold Cup 2022 analyysissä tarkastelemme tarkemmin, miten aiheista ja trendeistä keskusteltiin ja kenen toimesta.

 

 

Raportin keskeiset trendit:

 

       Poikkeuksellisen paljon innostusta ja kritiikkiä:
Vaikka jalkapallokentän tapahtumat kiehtoivat maailmaa ja aiheuttivat valtavaa kohua sosiaalisessa mediassa, ihmisoikeusloukkauksia koskeva kritiikki teki Qatar 2022 -kisoista lähihistorian kiistanalaisimman urheilutapahtuman. Loppujen lopuksi kentällä nähty spektaakkeli kuitenkin varjosti tapahtumaan kohdistunutta kritiikkiä.

      Maantieteelliset erot raportoinnissa:
Tapahtumaa kohtaan esitetty kritiikki sai eniten näkyvyyttä Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa, kun taas muualla maailmassa keskityttiin enemmän itse peliin. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maat keskittyivät myös edistämään arabimaailman yhteenkuuluvuuden tunnetta.

      Vaikea paikka sponsoreille:
Nämä MM-kisat eivät olleet sponsoreille helppo paikka. Positiivisen vuorovaikutuksen lisäksi fanien kanssa sponsoreiden oli myös kamppailtava sen haasteen kanssa, miten vastata voimakkaaseen ihmisoikeuskritiikkiin.

 

Mitä tämä tarkoittaa organisaatioille ja henkilöille, joiden on suunniteltava viestinsä, kun maailmanlaajuiset urheilutapahtumat saavat yhä laajemman sosiaalisen ja geopoliittisen kontekstin? Lataa raportti saadaksesi lisää tietoa!

Virheellinen tieto? Tyhjennä lomake.

Täyttämällä lomakkeen hyväksyt, että Cision voi käyttää tietojasi markkinointiviestintään (uutiskirjeet, webinaarikutsut, tapahtumakutsut, tuotetiedot ja koulutusmateriaalit). Lisätietoja saat lukemalla tietosuojaselosteemme.