Mediakenttä on muuttunut reilussa vuosisadassa ja Cision on ollut jatkuvasti mukana kehityksessä. Yksi asia on kuitenkin säilynyt muuttumattomana: haluamme luoda puitteet viestinnän ja median kohtaamisille.

Vaatimaton alku

Cisionin historia alkoi Ruotsissa vuonna 1892 Svenska Telegrambyrån mainososastosta, joka tuotti lehtileikepalveluja. Yhtiö laajeni vähitellen Pohjoismaiden kautta muualle Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Palveluvalikoimiin tulivat mediatietokanta ja media-analyysit. Toiminta kasvoi maailmanlaajuiseksi yritysnimien Observer, Romeike, Bacon’s ja Bowdens alla vuoteen 2007, jolloin otettiin käyttöön nimi Cision.

Kasvun ja integraation aikakausi

Suomen markkinoille Cision tuli Observer-nimisenä vuonna 1997. Silloin konserniin ostettiin perinteikäs, Suomen suurimpien sanomalehtien vuonna 1913 perustama, mediaseurantayritys Sanomalehtien Ilmoitustoimisto SITA Oy. Yhtiön palveluihin kuuluivat perinteisen lehdistöseurannan lisäksi 1960-luvulta alkaen radio- ja tv-seuranta sekä erilaiset medianäkyvyyden mittauspalvelut. Yritysoston myötä palveluvalikoimaan saatiin raportointi- ja analyysipalvelut. Sisaryhtiö Waymakerin tiedotejakelu- ja viestintäpalvelut sulautettiin osaksi Cisionin palvelutarjontaa vuonna 2003.

Kesällä 2011 Cision Finlandin mediaseuranta- ja analyysiliiketoiminnot myytiin M-Brain Oy:lle. Cision säilytti Suomessa itsellään Plan & Connect -palvelut, joiden myyntiä, markkinointia ja asiakastukitoimintoja sekä CisionPoint-verkkosovellusta hoidettiin aluksi nimellä Cision Plan and Connect Finland Oy. Yritys otti käyttöön nimen Cision Finland Oy vuonna 2012. Vuosina 2013 ja 2014 Cision Finland kasvoi niin henkilöstön kuin tuoteportfolionkin osalta merkittävästi. Tuoterintamalla Cision Finland vahvisti asemiaan IR-viestintäpalvelujen tarjoajana ja toi valikoimaansa takaisin verkko- ja sosiaalisen median seurantapalvelut.

Viestintäalan tulevaisuutta luomassa

Lokakuussa 2014 viestintäalan johtavat ohjelmistopalveluntarjoajat Cision ja Vocus ilmoittivat yhdistymisestään ja Cision hankki Iso-Britannian johtavan viestintäpalveluyrityksen Gorkana Groupin. Yhteensä yli 1500 viestintä- ja teknologia-alojen ammattilaista työllistävä uusi yritys toimii nimellä Cision ja Chicagossa sijaitsevan pääkonttorin lisäksi sillä on toimipisteet Kanadassa, Englannissa, Ranskassa, Saksassa, Portugalissa, Ruotsissa, Suomessa ja Kiinassa.