YouTube-videoiden suosio ei osoita laantumisen merkkejä, pikemminkin päinvastoin. Videoiden avulla on mahdollista hankkia uusia ja ylläpitää olemassa olevia asiakassuhteita, rakentaa brändiä sekä tuottaa myyntiä, joten ei ole ihme, että markkinointiviestinnän ammattilaiset ovat yhä kiinnostuneempia videomateriaalin tuottamisesta.

Listasimme neljä hyväksi havaittua videotyyppiä:

1) Tutoriaali

YouTube on täynnä videotutoriaaleja, jotka opastavat niin jokapäiväisissä kuin myös erikoistuneita taitoja vaativissa toimenpiteissä. ”How to…” -hakusanoilla voi hakea oppia vaikkapa paperilentokoneen taitteluun, tietokoneohjelmistojen asennukseen tai eri soittimien soittamiseen.

Videotutoriaalit ovat audiovisuaalisen sisältömarkkinoinnin kulmakiviä, sillä ne tuottavat kohdeyleisölleen konkreettista hyötyä ja arvoa. Ne soveltuvat erinomaisesti myös brändin rakentamiseen sekä vuorovaikutteisten asiakassuhteiden luomiseen ja ylläpitoon. Mikä parasta, videotutoriaalien tuottaminen on yleensä varsin helppoa ja edullista, sillä parhaita esiintyjiä ovat yritysten omat asiantuntijat.

Esimerkiksi näin:

https://www.youtube.com/watch?v=JXDknd6 OSGs Kodinsisustus- ja remontointialalla toimivat Lowe’s ja Home Depot ylläpitävät Yhdysvalloissa tunnettuja YouTube-tilejä, jotka sisältävät käytännöllisiä ohjeita erikokoisiin kodin projekteihin aina pienestä tuunauksesta kokonaisvaltaisiin remontointeihin asti. B2Bpuolella kannattaa tutustua myös telekommunikaatiojätti Cisco Systemsin tuotantoon, joka käsittää tuhansia opetusluonteisia videoita. Huomionarvoista kaikkien edellä mainittujen yritysten kohdalla on se, että materiaali tarjoaa katsojilleen konkreettista oppia ja hyötyä myynnin tai tuote-esittelyn sijaan.

2) Kampanjan lanseerausvideo

Video sopii erinomaisesti kampanjalanseeraukseen. Peräti 75% kampanjavideon katsojista vierailee videon nähtyään kyseisen yrityksen kotisivuilla, mikä tekee kampanjavideon käytöstä erittäin tehokkaan keinon ohjata kohdeyleisöä yrityksen sivujen ja muun markkinointimateriaalin pariin.

Esimerkiksi näin:

https://www.youtube.com/watch?v=mHA1gne My8s Michelle Obama käytti kampanjavideota Let’s Move -aloitteensa lanseeraukseen. Tähän mennessä kyseinen video on kerännyt yli yhdeksän miljoonaa katselua YouTubessa. Mikäli yritykselläsi on käynnissä jatkuva YouTube-kampanja, kannattaa sen sisältöä muokata rohkeasti mm. kohderyhmän, tuotekehityksen tai vaikkapa ajankohtaisten tapahtumien viitoittamaan suuntaan.

3) Tuotetta tai brändiä vahvistava video

Useimmat ostoaikeissa olevat kuluttajat käyvät tänä päivänä verkossa katsomassa haluamastaan tuotteesta kuvia, lukemassa käyttäjien arvioita ja katsomassa tuotteen käyttöä esitteleviä videoita. Video on erinomainen keino esitellä tuotteen tai palvelun erityisominaisuuksia, mutta sen avulla on myös mahdollista rakentaa bränditietoisuutta sekä herättää itse videoon kohdistuvaa keskustelua ja kiinnostusta. Aina tavoitteena ei siis välttämättä tarvitse olla suoran ostopäätöksen synnyttäminen.

Esimerkiksi näin:

https://www.youtube.com/watch?v=lIODuCUs L0c Yksi ns. Y-sukupolven keskuudessa laajalti tunnetun Blendtecin menestyksen salaisuuksista on YouTubessa pyörivä “Will It Blend?” -videosarja. Vuodesta 2006 alkaen julkaistussa sarjassa juontaja Tom Dickson on esitellyt Blendtec-tehosekoittimen voimaa jauhamalla soseeksi.mitä erikoisempia ainesosia ja esineitä. Dicksonin mukaan tama erikoinen strategia on tehnyt Blendtecistä alansa mielikuvajohtajan ja vaikuttanut merkittävästi tuotteiden myyntiin. Vuonna 2013 B2B-yritys Volvo Trucks julkaisi Jean-Claude Van Dammen tähdittämän Epic Split -videon, joka on yli 77 miljoonalla YouTube-katselullaan kaikkien aikojen katsotuin autoalan mainos. Mieleenpainuva video tarjoaa hyvän esimerkin siitä, miten tuttu tuote voidaan esitellä innovatiivisin keinoin ja kuinka ainutlaatuisen idean avulla on mahdollista vedota yleisön tunteisiin.

4) Yrityksen arvoja vahvistava video

Tämän päivän kuluttajat ovat arvotietoisia ja kokevat tärkeäksi sitoutua myös suosimiensa tuotteiden ja yritysten edustamaan arvomaailmaan. Etenkin sitoutumista ja pitkäkestoisia asiakassuhteita luotaessa arvot nousevat keskeiseen asemaan ja videon ne on helppo tuoda lähelle yleisöä. Esimerkiksi hyväntekeväisyyttä tai yleishyödyllisiä hankkeita tukevat yritykset voivat dokumentatiivisten videoiden avulla luontevasti tuoda esille tekemäänsä työtä.

Esimerkiksi näin:

https://www.youtube.com/watch?v=lUtnas5S cSE Chipotle Mexican Grill on pitkään profiloitunut kestävän kehityksen sekä orgaanisten ja paikallisesti tuotettujen elintarvikkeiden puolestapuhujaksi. YouTubessa julkaistujen viljelijä- ja tuottajahaastattelujen sekä tilavierailuvideoiden avulla yritys on vienyt menestyksekkäästi eteenpäin “food with integrity” -sanomaansa. Vuonna 2014 Chipotle julkaisi YouTubessa teollisen eintarviketuotannon haittoja mustan huumorin keinoin esittelevän “Farmed and Dangerous” – videosarjan. Vaikka kaikilla yrityksillä ei olekaan resursseja tunnettujen ammattinäyttelijöiden palkkaamiseen, voi kuka tahansa kekseliään idean avulla erottautua massasta.

Ota yhteyttä ja pyydä esittely
Communicate Like Never Before.
Request A Demo