Puutarhablogien Top 10 –lista Suomessa toukokuussa 2017

Cisionin kuukausittaisen blogilistauksen aiheena on toukokuussa puutarha. Suomen suosituin puutarhablogi toukokuussa 2017 on Kukkaiselämää.

Listan kärkipaikan vienyt Kukkaiselämää-blogissa rakennetaan unelmien romanttista puutarhaa, joka kukkii keväästä syksyyn. Listauksen toiseksi tuli 100 % Outdoor, jonka kirjoittaja nauttii puutarhasta, käsillä tekemisestä, kuvaamisesta, uuden ideoimisesta, villasukista ja pintaremontista.Kolmanneksi tuli Versoja Vaahteramäeltä -blogi, jossa työn ja harrastuksen yhdistävä puutarhuri kertoo kotipuutarhastaan ja muista ajankohtaisista asioista.

Top 10 –puutarhablogit Suomessa toukokuussa 2017:

1. Kukkaiselämää
2. 100 % Outdoor
3. Versoja Vaahteramäeltä
4. Saaripalsta
5. Kukkala
6. Pihakuiskaajan elämää
7. Sarin puutarhat
8. Hernepensaskujanne
9. Förmaaki ja puutarha
10. Minttua ja mustikoita

Lähde: Cision Finland Oy

Cisionin menetelmä yhdistää sosiaalista mediaa ja verkkonäkyvyyttä. Viimeisimmän kuukauden osalta arvioidaan blogin linkityksiä, päivitystiheyttä sekä lukijoiden ja bloggaajan välistä vuorovaikutusta. Sosiaalisessa mediassa arvioidaan eri kanavien seuraajamääriä sekä kuukausitasolla tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa. Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.4 replies
 1. juusokan@gmail.com'
  Juuso Kannisto says:

  Hei,
  Miten muodostatte listan suosituista puutarhablogeista?
  Miten näette liikenteen mikä ohjautuu blogeihin suoraan tai epäsuorasti.

  Reply
  • Hannu Pitkänen says:

   Hei Juuso,

   Listauksemme perustuu viimeisimmän kuukauden osalta blogin linkityksiin, päivitystiheyteen sekä lukijoiden ja bloggaajan välistä vuorovaikutukseen. Sosiaalisessa mediassa arvioidaan eri kanavien seuraajamääriä sekä kuukausitasolla tykkäyksiä, jakoja ja kommentteja. Lista lasketaan näistä luvuista menetelmällämme. Luvut tulevat omista ohjelmistamme, kolmannen osapuolen työkaluista ja osa manuaalisesti.

   Reply
   • juusokan@gmail.com'
    Juuso Kannisto says:

    Niin eli se ei perustu todelliseen liikenteeseen, vaan luomaanne kuvitelmaan. Ihmettelin jo viime vuonna mikseivät muutamat kovan tason puutarhablogit yllä edes listalle, vaikka laskettua liikennettä on jopa enemmän kuin ns. ykkösellä.

    Reply
    • Hannu Pitkänen says:

     Listamme perustuu edellä mainittuihin lukuihin. Emme laske suosion määritelmäksi pelkkää liikennettä verkkosivulle.

     Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *