Ruokablogien Top 10 -lista Suomessa huhtikuussa 2017

Cisionin kuukausittaisen Top 10 -blogilistauksen aiheena on huhtikuussa ruoka. Suomen suosituin ruokablogi on huhtikuussa 2017 Peggyn pieni punainen keittiö.

Listauksen voittanut Peggyn pieni punainen keittiö -blogissa tehdään rennolla otteella leipomuksia, kotiruokaa ja brittiläisiä makuja. Toiseksi tullutta Chocochili-blogia kirjoittaa Turun Vegekaupan pitäjä ja kasvisruoan kokkaaja. Kolmanneksi tällä kertaa yltänyt Terveelliset herkut -blogissa herkutellaan puhtailla, laadukkailla ja terveellisillä raaka-aineilla.

Top 10 -ruokablogit Suomessa huhtikuussa 2017:

1. Peggyn pieni punainen keittiö

2. Chocochili

3. Terveelliset herkut

4. Viimeistä murua myöten

5. Jotain maukasta

6. Liemessä

7. 52 Weeks of Deliciousness

8. Hellan ja viinilasin välissä

9. Hannan soppa

10. Beach House Kitchen

Lähde: Cision Finland Oy

Aikaisempien vuosien listoihin voi tutustua Cisionin sivuilla.

Cisionin top-blogilistaus perustuu seuraaviin arviointikriteereihin:

– Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa.

– Minkä maalainen blogi on ? Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.

– Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa sekä sosiaalinen media.

Cisionin menetelmässä painotetaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

Kuvituskuva: Unsplash7 replies
 1. skippari@gmail.com'
  Jani Kinnunen says:

  Uskoisin Sivumaku-blogini lukijamäärän riittävän listalle (n. 550 000 sivulatausta 2016) ja Facebookissakin on ruokablogeista toiseksi eniten seuraajia (5466).

  Voitteko perustella, miksi sitä ei huomioida?

  Reply
  • Hannu Pitkänen says:

   Hei Jani,

   Listaukseen vaikuttavia tekijöitä on useita. Sijoitukseen vaikuttaa muutkin tekijät kuin kävijämäärä ja yhden sosiaalisen median kanavan tykkäykset. Listauksemme koostuu useista suosituista blogeista, joista koostamme Top 10 -listan.

   Menetelmässämme painotetaan erityisesti löydettävyyttä, päivitystiheyttä, linkityksiä sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten sosiaalisessa mediassa käydystä keskusteluista. Kehitämme jatkuvasti tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

   Terveisin,

   Hannu Pitkänen
   Content Specialist, Cision Finland

   Reply
   • Skippari@gmail.com'
    Jani Kinnunen says:

    Sitoutumisaste some-kanavissa on huippuluokkaa. Keskustelua lukijoiden kanssa käydään enemmän kuin muissa blogeissa. Yli 10k viikottaista lukijamäärää ei saavuteta ilman hyvää löydettävyyttä. Päivitän blogiani kahdesti viikossa ja aktiivisimmin kaikista ruokabloggaajista Facebookissa ja Twitterissä.
    Työskentelen ammatikseni digistrategina somen ja markkinoinnin parissa. Sen ja blogiymmärryksen pohjalta tohdin kyseenalaistaa mittarinne ja sitä kautta Cisionin pätevyyden tällaisten listauksien tekemisessä.

    Reply
    • Hannu Pitkänen says:

     Hei Jani,

     Cision on maailman johtava viestinnän ja markkinoinnin ohjelmistotalo. Käyttämiemme mittarien mukaan blogisi ei valitettavasti tällä kertaa päässyt top 10 -listalle.

     Reply
     • skippari@gmail.com'
      Jani Kinnunen says:

      Oikeasti vetoatte tuohon? 😀 Voi kun pääsisin katsomaan konehuoneeseenne ja kertomaan blogimaailman ja somemarkkinoinnin nykytilasta ja nykyisin yleisesti tunnustetuista mittareista.

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] viime viikolla mukavia uutisia, kun blogini oli päässyt himoitulle ja halutulle Cisionin TOP10- ruokablogit -listalle. Olen siellä Suomen parhaimmassa seurassa, jokaista listalle […]

 2. […] puolella kuohuu. Cisionin TOP-10 lista jätti rannalla Sivumaku-ruokablogin, jonka kirjoittaja päätti lähteä selvittämään miten […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *