Matkablogien Top 10 -lista Suomessa tammikuussa 2017

Jo perinteeksi muodostuneen Cisionin tammikuun Suomen suosituimpien matkablogien Top 10 -listan kärkipaikan vei tänä vuonna Veera Bianca.

Tämän vuotiseen kärkeen nousi Veera Bianca, joka on Aasian suurkaupungeissa viihtyvä kosmopoliitti matkailija ja bloggaaja. Toiseksi listauksessa tuli tänä vuonna Kaukokaipuu, joka on seikkailublogi kotimaasta ja maailmalta. Kolmanneksi sijoittui laadukkaasti ja mukavasti matkaava Travellover.

Top 10 -matkailublogit Suomessa tammikuussa 2017:

Lähde: Cision Finland Oy

Aikaisempien vuosien listoihin voi tutustua Cisionin sivuilla.

Cisionin top-blogilistaus perustuu seuraaviin arviointikriteereihin:
– Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa.

– Minkä maalainen blogi on ? Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.

– Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa sekä sosiaalinen media.

Cisionin menetelmässä painotetaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja. Lisäksi top 10 -blogien osalta arvioidaan päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen.

Kuvituskuva: Unsplash3 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Lähde: Suomen parhaat matkablogit 2017 by Cision […]

  2. […] viikon kuitenkin kruunasi eilinen tunnustus monen vuoden työstä; Cisionion matkablogilistan ykköseksi valittiin Veera Bianca! Apua! Minäkö Suomen parhaan matkablogin takana? No pressure here. Paras on toki aina laaja […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *